sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ruoka-arvostelut, mun partiolounas

Tässä koottuna ensimmäinen osa palautetuista ruoka-arvosteluista toimintapisteeltä Arvostele mun partiolounas.

Resepti, jonka mukaan laumat valmistivat lounaansa:

Jauheliharisotto  

5 henkilölle (yhdelle trangialle)

300g Naudan jauhelihaa
60g purjosipulia
75g punaista paprikaa
100 g porkkanaa
0.6 L Vettä
10g Lihafondia
5g Persiljaa
50g voita/margariinia (laktoositonta)

Mausteita oli saatavilla rastin ruoanjakopisteellä:
Mustapippuria, Chiliä, Valkosipulia, Suolaa, Paprikajauhetta ja Ketsuppua

1. Ruskista ensin jauheliha trangian pienessä kattilassa tai paistinpannulla runsaassa voissa.
2. Suikaloi ohuiksi ja pieniksi purjo, paprika ja porkkana.
3. Kuumenna vesi ja lisää siihen riisi.
4. Keitä riisi lähes kypsäksi ja lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, porkkana, paprika ja purjo, riisin sekaan ja jatka keittämistä, kunnes riisi ja kasvikset ovat kypsiä.
5. Silppua persilja.
6. Lisää kypsän riisin ja kasvisten sekaan jauheliha ja fondi ja silputtu persilja.
7. Jos haluatte voitte hakea mausteita ja maustaa vielä niillä oman maun mukaan.
 
 

Ilvekset, korven Koukkaajat

Ruoka oli tosi hyvää. Teimme sitä kauan. Kärsivällisyys palkittiin. Kaikki oli hyvää. Ruoassa yksi huono puoli oli se että sitä oli liian vähän. Monet halusivat lisää. Ruoka oli hyvää. Siinä oli tarpeeksi mausteita.

Ketut, Hallainvuorten haltiat

Lounaaksi oli jauhelliharisottoa. Ruoan valmistus oli helppoa ja kivaa, mutta kesti aika kauan.Tuoksuu hyvälle. Ruoka maistui hyvälle. Ulkonäkö oli herkullinen ja risottoinen, värikäs ja hyvä. Tuntui suussa risotolle. Yhdessä annoksessa tosin oli kärpänen, mutta se ei haitannut ruokailua.Leppikset, Tuikku-Tytöt
9, 10, 10, 3, 2, 9
"Maailman parasta!" Ihan hyvää!" "En pidä paprikoista..." Kesti aika kauan valmistua." "Ei riittänyt kaikille tarpeeksi, muuten tosi hyvää!" "Ihan hirveetä." "Jauhellihaa, nam!" "Hyvät maustevalinnat."

Eläimet ja Pörröt, Suosirrit

Ruoka oli hyvää. Oli kiva että saatiin mausteita. Kaikki oli hyvää. Tarvikkeita oli riittävästi. Ruoan laitto oli hieman hidasta. Sää oli erinomainen. Näköalat olivat kauniita.


Kirjoittaja ei toimituksen tiedossa.

Me tehtiin jauhelliharisottoa. Se oli aika hyvää. Siihen kuuluu paljon vihanneksia. Vihannekset ovat pilkottuja. Sipuli oli tietenkin kuorittua oli kiva tehdä ruokaa yhdessä kavereiden kanssa. Se oli aika helppoa jossain vaiheessa vihannekset olivat paprikaa ja kaiken laista muuta. Aineksia oli purjo jauhelliha persilja. Aineikset olivat tavallisia ja hyviä. Ruoka oli ihan hyvää mutta ei ollut mun lemppariruoka. HYVÄÄ. 


 Käpytytöt

Ruoka oli todella hyvää. Eikä myöskään ollut vaikea tehdä. Kaikille tuli todella nälkä, koska se kesti aika kauan. Leikkaamassa olivat Vappu ja Greta. Sekoittamassa oli vähän kaikki ja syömässä oli KAIKKI. Sitten Tanja antoi kaikille keksiä.


Liito-oravat, Käpytytöt

Aluksi tuntui vaikealta, jauhelliha ei tahtonut ruskistua. Kun meidän purjot, paprikat meni toisen ruokaan. Sitten me saatiin syödä porkkanaa ja juoda pillimehua. Maistelimme salaa VÄHÄN porkkanoita ja paprikaa. Riisitarttui pohjaan ja vesi loppui. Laitoimme myös vähän mausteita ja persiljaa. Otimme ruokaa kahdesta kiposta, koska toisessa oli vain jauhellihaa ja toisessa oli tosi paljon kaikkea.

 Miekkavalaat, Huipunvaltaajat
Ruoan tekemisessä kesti aika kauan mutta lopulta saatiin valmiiksi. Ruoka oli maailman parasta. Ruoka oli hyvän näköistä. Oli aika vaikeeta tehdä sitä. Ruoan nimi oli jauhelliharisotto. Teimme ruoan trangialla. Parasta koskaa. KIITOS RUOASTA!

Kirjoittaja ei toimituksen tiedossa.

Koska valmistimme ruuan huolellisesti ja hyvin saimme hyvän ruuan. Erityisesti vihannekset ja riisi oli hyvää. Ruoka oli hyvää, koska teimme sen itse trangialla. Yhteistyö sujui loistavasti. Saimme vatsamme täyteen herkullista jauhelliharisottoa.

Karhuntassut, Sipoon Korvenhaltijat

Aluksi me pilkottiin kasvikset sitten me paistetiin jauhelliha ja riisi. HYVÄÄ OLI!

Kirjoittaja ei toimituksen tiedossa.

Se maistui pahalle, se maistui todella pahalle, se maistui pahalle ja huonole, se maistui ihan hyvälle ja pahalle, se resepti oli typerä.

Iloiset linnut + Kissanpennut + Hyppivät makkarat, Aarnivalkeat

Jakauduimme neljäksi keittiöksi. Tessa ja Alma kokosivat elämänsä ensimmäisen kerran trangian. Alma sytytti myös elämänsä ensimmäisen tulitikun!

Alman ja Tessan tekemä ruoka oli tosi maukasta.

"Hyvää. Tosi hyvää." -sanoi Alma
"Maailman parasta ruokaa", kehu Tessa ja kaapi trangiaa tyhjäksi.

2. ryhmän Eetu kommentoi ruokaa tosi hyväksi ja näytti kulinaristien "peukalo-etusormi" otetta vielä päälle.   Teemu otti kaksi lautasellista ja kalle mussutti ruoan pian pois. Hyvää oli, vaikka mausteita saatiin sekaittumaan vain kattilan yläosan ruokaan.

3. ryhmä Joona, Otso ja Illi kokkaavat vielä, ruoka kypsyy hitaasti mutta lopulta ryhmämme saa varmasti hyvää ruokaa.

4. ryhmä
No me leikattiin kasviksia ja aika loppu.  Sonja poltti riisin pohjaan ja se oli hyvää ja meitä oli tekemässä Sofia, Sonja. Ja voi ei meinannut sulaa myös kasviksia tuli yli leikkuulaudalta. Siis tosi hyvää. No musta tuntuu että Sofia ei oikein tykänny vaik se sano että se oli hyvää. Loppu :-)

Majavat, Vartiovuoren Pojat

Timi: Me tehtiin jauhelliharisottoa trangialla. Ruoka oli mielettömän hyvää, ruoassa maistui hyvässä tasapainossa mausteet ja liha. Ruoka oli kuin kalareissu, jossa onkeen 50 kilon hauki.

Allu: Valmistettiin jauhelliharisottoa trangialla, minä pilkoin sipulit. Ruoka oli äärettömän hyvää, aivan kuin kotiruokaa. Ateria oli kuin viiden tähden ravintolassa.

Iivo: Jauhelliharisottoa trangialla. Pilkoin purjosipulia. Ruoka oli todella hyvää, siinä maistui liha ja vihannekset. Aivan kuin olisi syönyt viiden tähden ravintolassa.

Delfiinit, Suomenlinnan Merisudet

Ruoka oli ihan hyvää. Liha oli ihanaa, mutta ruoka tarvitsi kokonaisuudessaan lisää suolaa. Kasvikset eivät sopineet ruokaan kunnolla.  Yhden sudenpennun mielestä porkkanat olivat kuitenkin hyviä. Paprikamaustettakin olisi saanut olla enemmän.: yksi sudenpentu kuitenkin selvisi hyvin ilman paprikamaustetta. Seuraavalla kerralla sudarit ottaisivat saman annoksen ilman kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita ja toivottuja. Huomioithan kuitenkin kommenteissa hyvät tavat ja tapahtuman kohderyhmän. :)